1. Pentru a şti ce este "semnul", trebuie mai întâi să identificăm fiara. Cum descrie Biblia fiara?
Răspundeţi: Apocalipsa 13:1-8, 16-18 ne oferă 11 caracteristici identificabile. Sunt enumerate mai jos:A. Se ridică din mare (versetul 1).B. Compusă din cele patru fiare din Daniel capitolul 7 (versetul 2).C.Balaurul îi dă putere şi autoritate (versetul 2).D. Primeşte o rană mortală (versetul 3).E. Rana mortală se vindecă (versetul 3).F. Putere politică solidă (versetele 3, 7).G. Putere religioasă solidă (versetele 3, 8).H.Vinovată de blasfemie (versetele 1, 5, 6).I. Se luptă şi îi înfrânge pe sfinţi (versetul 7).J. Conduce timp de 42 de luni (versetul 5).K. Are un număr misterios666 (versetul 18). Vă sună unele dintre aceste puncte familiar? Desigur! Am descoperit multe dintre ele mai devreme atunci când am studiat despre Antihrist în Daniel capitolul 7."Fiara" din Apocalipsa 13 este pur şi simplu alt nume pentru "Antihrist," despre care am aflat în Daniel 7 că este papalitatea.Profeţiile din Daniel şi Apocalipsa vorbesc adesea despre acelaşi lucru ca şi profeţiile anterioare, dar de fiecare dată se adaugă noi caracteristici pentru a face profeţiile cât mai clare. Aşadar, aşteaptă-te să înveţi câteva lucruri noi despre Antihrist din acest Ghid al Studiului. Acum, hai să tratăm, unul câte unul, cele 11 puncte care ne descriu fiara.A. Se va ridica din mare (Apocalipsa 13:1).Marea (sau apa) în profeţie se referă la oameni, sau la o zonă populată(Apocalipsa 17:15). Deci fiara sau Antihristul, se va ridica din mijlocul naţiunilor existente ale lumii cunoscute pe atunci. Papalitatea, aşa cum ştim cu toţii, va apărea în Europa de vest, aşa că acest lucru se potriveşte în acest aspect.
DESPRE PAPA:Este la fel de hotărât să fie conducătorul lumii, precum a fost Constantin în vremea sa (49). Este protejat de patru guverne (120). Este cea mai cunoscută persoană a secolului XX (123). Este prieten personal cu liderii a 91 de ţări (490). Populaţia lumii este în viziunea sa pregătită pentru un puternic guvern moral cu control al lumii întregi (160). Şaisprezece mii de jurnalişti au acoperit vizita sa în America (490).DESPRE PAPALITATE:Ambasadorul Americii spune că Vaticanul este făra îndoială ca un "post de ascultare" (120). Vaticanul ştie de sâmbătă ce se va întâmpla luni oriunde în lume (439). Structura papală este deja pregătită pentru dominaţia întregii lumi. (143).Evident, rana este vindecată şi ochii naţiunilor sunt asupra Vaticanului, astfel că şi acest punct i se potriveşte în dreptul papalităţii.
2. Care este semnul sau simbolul autorităţii lui Dumnezeu?
"Le-am dat şi Sabatele mele, să fie ca un semn între Mine şi ei, pentruca să ştie că Eu sînt Domnul, care-i sfinţesc ." Ezechiel 20:12. "Aceasta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; căci în şase zile a făcut Domnul cerurile şi pământul." Exodul 31:17.
Răspundeţi: Dumnezeu declară în textele de mai sus că El ne-a dat Sabatul Său ca un semn glorios al puterii Sale de a crea şi de a ne sfinţii (converti şi salva). În Biblie cuvintele sigiliu, semn, simbol şi indiciu sunt folosite cu posibilitatea de a se schimba între ele.7Semnul lui Dumnezeu, Sabatul, reprezintă puterea Sa sfântă de a conduce în calitate de Salvator şi Creator. Apocalipsa 7:1-3 spune că va fi scris pe frunţile (minţileEvrei 10:16) copiilor Săi. Va însemna că ei sunt ai Lui şi că au caracterul Său. Evrei 4:4-10 confirmă aceasta, spunând că atunci când intrăm în odihna Lui (primim mântuirea) ar trebui să sfinţim Sabatul zilei a şaptea ca un simbol, sau semn al mântuirii. Adevărata păstrare a Sabatului înseamnă că o persoană şi-a predat viaţa Domnului Isus Hristos şi este dispusă să-L urmeze oriunde o va conduce El.Întrucât simbolul sau semnul autorităţii şi puterii lui Dumnezeu este ziua Sa sfântă de Sabat, se pare că simbolul sau semnul celui care vrea să-I ia locul lui Dumnezeufiaras-ar putea de asemenea să implice o zi sfântă. Să vedem dacă este aşa.7(Compară Geneza 17:11 cu Romani 4:11 şi Apocalipsa 7:3 cu Ezechiel 9:4.)
3. Care spune papalitatea că este simbolul sau semnul ei de autoritate?
Răspundeţi: Observaţi următoarea secţiune dintr-un catehism catolic:"Întrebare: Aveţi vreo altă cale de a dovedi că Biserica are puterea de a institui sărbători ca porunci?""Răspuns: Dacă nu ar fi avut asemenea putere, nu ar fi putut face aceste lucruri cu care toţi oamenii religioşi moderni sunt de acord cu eanu ar fi putut înlocui respectarea duminicii, prima zi a săptămânii, cu respectarea sâmbetei, a şaptea zi, o schimbare pentru care nu există vreo autoritate a Scripturii."8Deci, papalitatea spune aici că a schimbat Sabatul cu duminica şi că practic toate bisericile au acceptat noua zi sfântă. Astfel, papalitatea pretinde că duminica drept zi sfântă reprezintă semnul sau simbolul puterii şi autorităţii sale.8Stephen Keenan, A Doctrinal Catechism Un catehism dogmatic [FRS No. 7.], (3rd American ed., rev.: New York, Edward Dunigan & Bro., 1876), p. 174.
4. A prezis Dumnezeu o asemenea schimbare în Scriptură?
Răspundeţi: Da! În descrierea Antihristului din Daniel 7:25, Dumnezeu a spus că "se va încumata să schimbe vremile şi legea."A. Cum a încercat papalitatea să schimbe legea lui Dumnezeu? În trei feluri diferite: În catehismele ei a (1) omis a doua poruncă împotriva închinării la chipuri, şi (2) a scurtat-o pe cea de-a patra poruncă (Sabatul), din 94 de cuvinte la doar opt. Porunca Sabatului (Exodul 20:8-11) specifică clar Sabatul ca a şaptea zi a săptămânii. Schimbată de papalitate, porunca este scrisă astfel: "Adu-ţi aminte să sfinţeşti ziua Sabatului." Scrisă astfel, se poate referi la orice zi. Şi, în cele din urmă, ea (3) a împărţit porunca a zecea în două porunci.B. Cum a încercat papalitatea să schimbe vremurile lui Dumnezeu? În două feluri: (1) A schimbat timpul Sabatului din ziua a şaptea în prima zi. (2) De asemenea a schimbat "cronometrarea" lui Dumnezeu cu privire la începerea şi închiderea orelor de Sabat. În loc de socotirea zilei de Sabat de la apusul de soare de vineri seară până la apusul de soare de sâmbătă seara aşa cum a poruncit Dumnezeu (Leviticul 23:32), ea a adoptat obiceiul păgânilor romani de a socoti ziua de la miezul nopţii de sâmbătă seară până la miezul nopţii de duminică seară. Dumnezeu a prezis că aceste "schimbări" vor fi încercate de fiară, sau Antihrist .Observaţi următoarea parte dintr-un catehism catolic:"Întrebare: Care este ziua Sabatului? Răspuns:Sâmbăta este ziua Sabatului. Întrebare: De ce sărbătorim duminica în loc de sâmbătă?Răspuns: Sărbătorim duminica în loc de sâmbătă pentru că biserica catolică a transferat solemnitatea sâmbetei duminicii." 9 Iată o altă declaraţie catolică: "Biserica este deasupra Bibliei şi această schimbare a sărbătoririi Sabatului din sâmbătă în duminică este dovada pozitivă a acestui adevăr." 10 Papalitatea spune în aceste referinţe că schimbarea cu succes din sărbătorirea Sabatului în venerarea duminicii este dovada că autoritatea ei este mai mare, sau "deasupra," Scripturii.9Peter Geiermann, The Convert's Catechism of Catholic Doctrine Catehismul convertitului la doctrina catolică (St. Louis, B. Herder Book Co., 1957 ed.), p. 50.10The Catholic Record (London, Ontario, Canada, Sept. 1, 1923).
5. Cum ar putea cineva îndrăzni să schimbe ziua sfântă a lui Dumnezeu?
Răspundeţi: Întrebăm papalitatea: "Chiar aţi schimbat Sabatul în duminică?"Ea răspunde, "Da, l-am schimat. Este simbolul, sau semnul nostru de autoritate şi putere."Întrebăm: "Cum de v-aţi putut măcar gândi să faceţi acest lucru?"Este o întrebare potrivită. Dar întrebarea pe care papalitatea le-o pune oficial protestanţilor este chiar mai potrivită.Vă rog să o citiţi cu atenţie:"Îmi veţi spune că sâmbăta a fost Sabatul evreiesc, dar că Sabatul creştin a fost schimbat în duminică. Schimbat! dar de cine? Cine are autoritate să schimbe o poruncă clară a Atotputernicului Dumnezeu? Când Dumnezeu a vorbit şi a spus, Să sfinţiţi ziua a şaptea, cine va îndrăzni să spună, Nu, poţi să lucrezi şi să faci tot felul de lucrări pământeşti în ziua a şaptea dar va trebui să sfinţiţi prima zi în schimb?Aceasta este o întrebare foarte importantă, la care nu ştiu cum puteţi răspunde. Sunteţi protestant şi mărturisiţi că vă conduceţi numai şi numai după Biblie şi totuşi într-o problemă aşa de importantă ca respectarea unei zile din şapte ca zi sfântă, sunteţi împotriva literii clare a Bibliei, şi aşezaţi o altă zi în locul celei poruncite de Biblie. Porunca de a sfinţi ziua a şaptea este una dintre cele zece porunci credeţi că toate celelalte nouă sunt încă obligatorii cine v-a dat vouă autoritatea de a vă atinge de cea de-a patra? Dacă sunteţi consecvent cu propriile principii, dacă urmaţi într-adevăr Biblia şi numai Biblia, ar trebui să fiţi în stare să aduceţi dovezi i câteva fragmente din Noul Testament în care această a patra poruncă este schimbată în mod intenţionat." 1111Library of Christian Doctrine Biblioteca Doctrinei Creştine: De ce nu sfinţiţi Ziua Sabatului? (London: Burns and Oates, Ltd.), pp. 3, 4.În mod tragic, atât catolicismul cât şi protestantismul sunt vinovate în faţa barei de judecată a cerului pentru respingerea Sabatului sfânt al lui Dumnezeusemnul Său sacru de identificare.
6. Ce avertizări solemne ne-a dat Dumnezeu cu privire la legea Sa şi la semnul Său?
Răspundeţi: A. Dumnezeu îi avertizează pe conducătorii religioşi ca să nu-i facă pe oameni să găsească o piatră de poticnire, considerând că unele porunci nu contează. (Maleahi 2:7-9). De exemplu, unii pastori învaţă că, "Nu contează ce zi sfinţeşti." B. Dumnezeu îi avertizează pe oamenii care vor ca pastorii lor să le predice basme plăcute în loc de adevărul despre legea Sa (Isaia 30:9, 10).C. Dumnezeu îi avertizează pe oameni să nu-şi împietrească inima faţă de adevărul legii Sale (Zaharia 7:12).D. Dumnezeu îi avertizează pe oamenii care spun că se păre "ciudat" să ţină legea lui Dumnezeucum ar fi Sabatul, de exemplu (Osea 8:12).E. Dumnezeu declară că schimbările, tragediile, problemele şi necazurile pământului vin pentru că oamenii refuză să urmeze legea Saşi că au încercat chiar să o schimbe (Isaia 24:4-6).F. Dumnezeu îi avertizează pe conducătorii religioşi care refuză să predice profeţiile timpului sfârşitului (Isaia 29:10, 11).G. Dumnezeu îi avertizează cu solemnitate pe conducătorii care învaţă că nu există nici o diferenţă între lucrurile sacre (cum ar fi Sabatul sfânt al lui Dumnezeu) şi lucrurile obişnuite (cum ar fi duminica) că vor avea de înfruntat mânia Sa (Ezechiel 22:26, 31).
7. Apocalipsa 13:16 spune că oamenii vor primi semnul fiarei pe frunte sau pe mână. Ce înseamnă aceasta?
Răspundeţi: Fruntea reprezintă mintea (Evrei 10:16). O persoană va fi însemnată pe frunte datorită deciziei de a ţine duminica drept zi sfântă. Mâna este simbolul muncii (Eclesiastul 9:10). O persoană va fi însemnată pe mână datorită muncii pe care o va face în Sabatul sfânt al lui Dumnezeu sau datorită acceptării legilor duminicale pentru motive practice (serviciu, familie, etc.).Semnul, sau simbolul, atât pentru Dumnezeu cât şi pentru fiară le va fi invizibil oamenilor. În esenţă, te vei însemna singur prin acceptarea fie a semnului sau a simbolului lui Dumnezeu, Sabatul, sau a semnului fiarei, duminica. Deşi invizibil oamenilor, Dumnezeu va şti fiecare ce semn poartă (2 Timotei 2:19).
8. Conform cu Isaia 58:1, 13, 14, ce mesaj decisiv le transmite Dumnezeu copiilor Săi în ultimele zile?
" Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă, şi vesteşte poporului Meu nelegiurile lui." "Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ... Atunci te vei putea desfăta în Domnul." Isaia 58:1, 13, 14.
Răspundeţi: El spune, arată-i "poporului Meu" că el (probabil nevinovat) păcătuieşte deoarece, calcă în picioare ziua Mea cea sfântă, şi cere-i să înceteze să mai încalce Sabatul Meu ca să-l pot binecuvânta. Vorbeşte tare ca să te audă!Observaţi că al treilea înger din Apocalipsa 14:9-12, care aduce solia despre semnul fiarei, vorbeşte tot cu o voce tare (versetul 9). Solia este prea importantă pentru a fi tratată ca obişnuită. Este o problemă de viaţă şi de moarte. Domnul Isus declară că oile Sale, sau copiii Săi, Îl vor urma când Îi va chema. (Ioan 10:16, 27).
9. Au oamenii care venerează duminica (drept zi sfântă ) semnul fiarei acum?
Răspundeţi: Nu! Nimeni nu va avea semnul fiarei până când respectarea duminicii nu va deveni o problemă impusă de lege. În timpul acela (chiar înainte), aceia care se hotărăsc să urmeze falsele doctrine ale fiarei şi să venereze duminica (falsa zi sfântă a fiarei) vor primi semnul fiarei. Aceia care Îl urmează pe Domnul Isus şi ascultă adevărul Său, vor sfinţi ziua Lui de Sabat şi vor primi semnul Său. Aceia care se aşteaptă să refuze semnul fiarei în viitor pot păşi sub stindardul Domnului Isus chiar de acum. Puterea Sa este la îndemâna acelora care-L ascultă (Fapte 5:32). Fără El, nu putem face nimic (Ioan 15:5). Cu El, toate lucrurile sunt cu putinţă (Marcu 10:27).
10. Conform cu cartea Apocalipsei, pe cine anume a văzut Ioan în împărăţia veşnică a lui Dumnezeu?
Răspundeţi: Răspunsul este întreit şi foarte clar:A. Aceia care au semnul lui Dumnezeu sau simbolul Său (Sabatul Lui), pe frunţile lor (Apocalipsa 7:3).B. Aceia care au refuzat să se identifice cu fiara sau cu chipul ei şi care au refuzat să aibă semnul sau numele său pe frunţile lor (Apocalipsa 15:2).C. Oamenii careastăzi şi pentru veşnicieÎl urmează pe Domnul Isus oriunde îi conduce, au încredere deplină în El în toate lucrurile (Apocalipsa 14:4). Nu există altă cale.
11. Ce le spune Domnul Isus oamenilor astăzi?
"Cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." Ioan 8:12.
Răspundeţi: Ce promisiune fantastică! Daca Îl vom urma pe El, nu vom sfârşi în întuneric ci vom avea, în schimb, minunatul adevăr.Nimic nu poate fi mai pasionant!Mai mult, urmându-L pe El şi păzindu-I Sabatul va aşeza semnul lui Dumnezeu pe frunţile noastre şi ne va proteja de plăgile cutremurătoare (Psalmi 91:10) care vor cădea asupra nelegiuiţilor (Apocalipsa capitolul 16). De asemenea, ne însemnează ca fiind gata pentru a fi luaţi la cer la cea de a doua venire a Domnului Isus. Ce protecţie binecuvântată şi asigurare ne-a oferit Dumnezeu! O alarmă urgentăVei descoperi nişte informaţii uimitoare în timp ce vei studia ultimele trei ghiduri de studii din cele nouă care tratează soliile celor trei îngeri din Apocalipsa 14:6-14. Aceste ghiduri de studii vor explica (1) rolul Statelor Unite în conflictul mondial final, (2) cum se vor implica bisericile şi religiile lumii, (3) ce condiţii mondiale vor grăbi lupta finală globală, şi (4) uluitoarea strategie a Satanei de a înşela miliarde de oameni.Probabil te întrebi ce au de spus bisericile protestante despre revendicarea papală de a schimba Sabatul în duminică. Citatele care apar în secţiunea "Răspunsul la întrebările tale de cugetat" din această lecţie vor oferi răspunsurile şocante.
12. Am decis acum să încep să ţin Sabatul zilei a şaptea a Lui (sâmbăta) ca zi sfântă a Sa şi să-L urmez oriunde mă conduce.
Răspundeţi:
Întrebări de meditat
1. Ce spun ceilalţi predicatori şi pastori despre Sabat şi duminică?Răspuns:Iată o mulţime de comentarii din partea bisericilor şi ale altor autorităţi despre Sabat:Baptişti: "A fost şi este o poruncă de a sfinţi ziua de Sabat, dar ziua de Sabat nu a fost duminica. ... Se va spune, fără îndoială, şi cu puţină manifestare de triumf, că Sabatul a fost schimbat din a şaptea în prima zi a săptămânii. ... Unde se poate găsi raportul unei asemenea schimbări? Nu în Noul Testamentcategoric nu. Nu există nici o dovadă biblică a schimbării instituţiei Sabatului din a şaptea în prima zi a săptămânii." Dr. Edward T. Hiscox, autor a The Baptist Manual, într-un ziar citit înaintea unei conferinţe de pastori din New York, ţinută la 13 Nov., 1893.Catolici: "Puteţi citi Biblia de la Geneza până la Apocalipsa, şi nu veţi găsi nici un singur rând care să autorizeze sfinţirea duminicii. Scripturile impun respectarea religioasă a sâmbetei, o zi pe care noi [catolicii] nu o sfinţim niciodată." James Cardinal Gibbons, The Faith of Our Fathers, a 16-a ediţie, 1880, p. 111.Biserica lui Hristos: "În sfârşit, avem mărturia lui Isus despre acest subiect. În Marcu 2:27, El spune:'Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat.' Din acest pasaj reiese clar că Sabatul nu a fost făcut doar pentru israeliţi, aşa cum Paley şi Hengstenberg ar dori ca să credem noi, ci pentru om ... adică, pentru neamul omenesc. De aici conchidem prin a spune că Sabatul a fost sfinţit de la început, şi că i-a fost dat lui Adam, chiar în Eden, ca una dintre acele instituţii preistorice pe care Dumnezeu le-a binecuvântat pentru fericirea tuturor oamenilor." Robert Milligan, Scheme of Redemption, (St. Louis, The Bethany Press, 1962), p. 165.congregaţionalişti: "Sabatul creştin [duminica] nu este în Scriptură, şi nu a fost numit Sabat de către prima biserică." Dwight's Theology, Vol. 4, p. 401.Episcopală: "Duminica (Dies Solis, din calendarul roman, 'ziua soarelui', pentru că era dedicată soarelui), prima zi a săptămânii, a fost aleasă de primii creştini ca o zi de adorare. ... Nici o dispoziţie pentru respectarea ei nu este scrisă în Noul Testament, nici măcar nu este poruncită sărbătorirea ei." "Duminica," A Religious Encyclopedia, Vol. 3, (New York, Funk and Wagnalls, 1883), p. 2259.Luterani: "Respectarea zilei Domnului [duminica] nu se bazează pe nici o poruncă a lui Dumnezeu, ci pe autoritatea bisericii." Augsburg Confession of Faith (Mărturisirea de credinţă de la Augsburg), citată în Catholic Sabbath Manual (Manualul Sabatului Catolic), Partea 2, Capitolul 1, Secţiunea 10.Metodişti: "Luaţi ca exemplu duminica. Există indicaţii în Noul Testament despre cum a ajuns biserica să ţină prima zi a săptămânii ca ziua sa de închinare, dar nu este nici un pasaj care să le spună creştinilor să ţină acea zi, sau să schimbe Sabatul evreiesc cu acea zi." Harris Franklin Rall, Christian Advocate (Avocatul Creştin), 2 iulie, 1942.Institutul Biblic Moody: "Sabatul era obligatoriu în Eden, şi a rămas în vigoare mereu de atunci. Această a patra poruncă începe prin cuvântul 'adu-ţi aminte,' arătând că Sabatul deja exista când Dumnezeu a scris legea pe tablele de piatră la Sinai. Cum pot oamenii pretinde că această poruncă a fost înlăturată când ei recunosc că celelalte nouă sunt încă obligatorii?" D. L. Moody, Weighed and Wanting (Cântărit şi găsit prea uşor), p. 47.Prezbiterieni: "Deci, până când se va putea demonstra că toată legea morală a fost anulată, Sabatul va rămâne în picioare. ... Învăţătura lui Hristos confirmă veşnicia Sabatului." T. C. Blake, D.D., Theology Condensed (Teologia Condensată) , pp. 474, 475.Penticostali: "'De ce ne închinăm duminica? Nu ne învaţă Biblia că sâmbata ar trebui să fie ziua Domnului?' ... S-ar părea că va trebui să căutăm răspunsul în altă sursă decât în Noul Testament." David A. Womack, "Is Sunday the Lord's Day? (Este duminica ziua Domnului?)" The Pentecostal Evangel, 9 Aug., 1959, No. 2361, p. 3.Enciclopedie: "Duminica a fost un nume dat de păgâni primei zile a săptămânii, pentru că era ziua în care se închinau la soare, ... a şaptea zi a fost binecuvântată şi sfinţită de Însuşi Dumnezeu, şi ... El le cere făpturilor Sale să I-o sfinţească. Această poruncă are o obligaţie universală şi veşnică."Eadie's Biblical Cyclopedia (Enciclopedia Biblică a lui Eadie), ed.1872, p. 561.
Întrebări test
1. Mulţi oameni au primit deja semnul fiarei. (1)_____ Da. _____ Nu.
2. Semnul fiarei reprezintă (1)_____ numărul carnetului dvs. de sănătate. _____ duminica ţinută ca zi sfântă. _____ Codul magnetic de pe produsele pe care le cumpăraţi la magazine.
3. Organizaţia fiarei care are semnul este (1)_____ Naţiunile Unite. _____ Papalitatea. _____ Comunitatea Naţiunilor Europene. _____ Comisia Trilaterală.
4. Semnul este literal şi va fi văzut de toţi. (1)_____ Da. _____ Nu.
5. Dumnezeu de asemenea are un semn, sau simbol, al puterii şi autorităţii Sale._____ Da. _____ Nu.
6. Semnul autorităţii lui Dumnezeu este (1)_____ Un număr secret care îi este dat fiecărui creştin credincios. _____ Vorbirea în limbi. _____ Ţinerea Sabatului în amintirea creaţiunii şi a sfinţirii. _____ Botezul.
7. Cum a încercat "fiara" să schimbe legea lui Dumnezeu? (2)_____ Schimbând Sabatul (poruncii a patra) în duminică. _____ Învăţând că nu e păcat să comiţi adulter. _____ Eliminând porunca privitoare la cinstirea chipurilor (imaginilor).
8. În profeţia biblică, cât durează 42 de luni? (1)_____ 420 de ani literali. _____ 3 ani şi jumătate literali. _____ 1.260 zile literale. _____ 1.260 ani literali.
9. Unde se va pune semnul fiarei? (2)_____ Pe mână. _____ Pe gură. _____ Pe obraz. _____ Pe frunte.
10. Unde se va pune semnul lui Dumnezeu? (1)_____ Pe mână. _____ Pe frunte. _____ Pe limba persoanei.
11. Care dintre soliile celor trei îngeri reprezintă avertizarea împotriva semnului fiarei? _____ Solia primului înger. _____ Solia celui de-al doilea înger. _____ Solia celui de-al treilea înger.
12. Fiara a încercat să schimbe timpurile lui Dumnezeu prin (2)_____ Celebrarea Anul Nou ca o sărbătoare. _____ Schimbarea zilei sfinte a lui Dumnezeu dintr-a şaptea în prima zi a săptămânii. _____ Aranjarea orele pentru ziua sfântă a lui Dumnezeu ca fiind de la miezul-nopţii la miezul-nopţii în loc de a fi de la apus de soare la apus de soare.
13. Isus ne-a dat mesajul de averizare cu privire la semnul fiarei. (1)_____ Da. _____ Nu.
14. Semn, marcă, sigiliu, şi indiciu se folosesc alternativ în Scriptură. (1)_____ Da. _____ Nu.
15. Nu există nici o autorizaţie scripturistică pentru ca duminica să fie respectată ca zi sfântă. (1)_____ Adevărat. _____ Fals.